четвер, 8 вересня 2011 р.

Львів став "довідковою" столицею України

Найбільше на довідках в Україні заробляють львівські чиновники – 11 тисяч видів різних платних довідок, рішень, погоджень продають мешканцям Львівської області місцеві чиновники і за цим показником є лідерам в Україні, повідомив Антимонопольний комітет. Що не може не тішити - нарешті львів'яни мають чим гордитися. Тепер, коли нам будуть дорікати львівськими дорогами, маршрутками, безробіттям, відсутністю інвесторів, ми можемо сміливо відповідати: "А зате в нас довідок найбільше!"

Як бачимо, Львів - то не тільки П'ємонт і культурна столиця, а й "довідкова" столиця нашої неньки. Втім, як вдалося довідатися Абзацу від керівництва області й міста, всі ці довідки придумані недаремно. Адже таким чином місцева влада втілює принцип "відкритості до народу". Ну, де ж іще чиновник може бути настільки близько до простого смертного, як не при видачі чергової довідки чи погодження? До того ж, попри офіційну платню, громадянам дуже часто доводиться пришвидшувати видачу папірця іншим способом, який потребує особливо близького контакту.

Напевно, львівським чиновникам скоро видаватимуть особливі доплати й молоко – адже продукувати таку кількість папірців шкідливо для здоров'я, хоч і корисно для гаманця. Експерти вважають, що цей рекорд Львівщини може стати свого роду приманкою для туристів й пропонують занести це досягнення львівських чиновників в книгу рекордів Гіннеса та на туристичні портали світу, наприклад, Lonely Planet. В задумах місцевих адміністрацій – запропонувати Голівуду зняти психологічний трилер про нелегку працю львівських чиновників та створити унікальний Музей довідок.

А взагалі, як порахував АМК, українці витрачають на дозволи і довідки 20 мільярдів гривень на рік.

Немає коментарів:

Дописати коментар